KismamaKlub

Ismerd meg az angol anyukák kedvenc babamárkáját!

Tommee Tippee

Egy kisbaba születése mindig egy csodás, ugyanakkor nehéz időszak kezdete a szülők életében. Az újszülöttek a legjobbat érdemlik, ezért a Tommee Tippee kínálatában díjnyertes etetési, higiéniai és ápolási eszközök találhatóak meg. Termékei a természeteshez közeli táplálást támogatják, hogy az édesanya számára a szoptatás és a cumisüveges táplálás egyaránt kényelmes és különleges élménnyé váljon. De vajon honnan is származik ez a márka, mit lehet még ezen kívül tudni róla? Jelen blogbejegyzésünkben a Tommee Tippee márkát mutatjuk be közelebbről.

A Tommee Tippee márka megszületése

Az 1960-as években, Kaliforniában három fiútestvér megalkotott egy új, babáknak szánt poharat, amit Tommee nevű kutyusukról neveztek el. A pohár alját nehezékkel látták el, így azt a kisbabák nem tudták felborítani. Ezzel a különleges pohárral kezdődött el a márka története, népszerűsége pedig az évek múlásával egyre csak nőtt. Érdekesség, hogy a ma kapható felboríthatatlan pohár egyikén a névadó kutyusról készült dekorációs minta látható. Szoptatás angolul: “breastfeeding” vagy “nursing”

Ám a piacvezető szerepig még hosszú út vezetett el. Egy sikeres brit üzletember az egyik Amerikában tett látogatása során találkozott a három fiatalemberrel. Nagyon megtetszett neki a felboríthatatlan pohár ötlete, ezért a Tommee Tippee márkát átvitte az Egyesült Királyságba a ’60-as évek közepén. Az üzletember gyárat építtetett Newcastle-ben (Északkelet Anglia), és ennek köszönhetően a Tommee

Tippee ma már a piacvezető márka a baba etetési kellékek és kiegészítők piacán Angliában és Ausztráliában, Amerikában a legdinamikusabban növekvő márka, többszörös díjnyertes termékei pedig ma már több mint 70 országban kaphatóak.

A pelenka csomagolás mestere

A termékkínálat az évek során folyamatosan nőtt, míg a 90’-es évek vége felé a Sangenic pelenkatárolók is megjelentek, először az angol piacon. A pelenkatárolók különlegessége abban rejlett, hogy egyenként csomagolta be a használt pelenkákat (akár 28 darabot egyszerre), így a kellemetlen szagok a kukán belül maradtak és a használt pelenkák így kevesebb gondot okoztak a szülőknek. 2006-ban elnyerte a „The Queen’s Award for International Trade” díját, elismerve ezzel a kiváló nemzetközi növekedését a terméknek. A pelenkatároló rendszer hihetetlen népszerűségét jól megmutatta, hogy 2010-re 350 millió pelenkát csomagoltak be a kukák a világ 50 országában összesen!
A számos újítás és átalakulás után a kukák ma már Twist & Click név alatt érhetőek el. A Twist & Click, vagyis magyarul csavard és klikk technológia segítségével a pelenkát egy 360°-os csavaró mozdulattal szagmentesen elzárja egy antibakteriális bevonattal ellátott többrétegű zacskóba. A kattanás pedig jelzi a teljes fordulat végét, így használata nem igényel több zacskót, mint ami feltétlenül szükséges. A fólián pedig egy antibakteriális réteg található, amely a káros baktériumok – mint például az e-coli és Staphylococcus Aureus – 99%-át elpusztítja.
Az újabb termékfejlesztések során a környezetvédelem is fontos szempont lett, így ma már a pelenkatárolók és az utántöltő kazetták is 98%-ban újrahasznosított és 100% újrahasznosítható műanyagból készülnek, míg az antibakteriális GREENFILMTM fóliához fenntartható forrásból származó cukornádat használnak.

Sangenic pelenkacsomagoló

A cumisüvegek és cumik megjelenése

A Tommee Tippee ma már számos nélkülözhetetlen és praktikus terméket kínál az újszülöttek és nagyobb babák számára a születés pillanatától kezdve egészen a hozzátáplálás izgalmas időszakáig. 2006-ig a márka elsősorban a csöpögésmentes pohárról, a pelekacsomagolóról és az etetési kiegészítőiről volt híres, ebben az évben azonban megszületett a díjnyertes Closer to Nature, a szoptatási-etetési kiegészítő termékek almárkája. A Closer to Nature cumisüvegek a mai napig a legnépszerűbb termékek a kínálatban, köszönhetően a különleges, anyamell formát idéző cumifej kialakításának. A cumisüveg széles nyaka és boltozata olyan kialakítású mint az édesanya melle, ezzel biztosítva a minél természetesebb és zavartalanabb etetést, a babából a szoptatás közben felvett pozíciót és mozdulatokat váltja ki. Cumi angolul: “pacifier” vagy “dummy”
Mivel a cumisüveges etetés során a kisbabák sok levegőt nyelhetnek, és ez hasfájáshoz (kólika) vezethet elsődleges szempont volt egy olyan cumisüveg kifejlesztése, amely ennek kialakulását csökkenti. Így született meg az Advanced Anti-colic cumisüveg, amely a különleges tervezésnek köszönhetően biztosítja az optimális levegő elvezetést az etetés során. Így a kisbaba kevésbé lesz hasfájós és a felfúvódástól és sok bukástól is el lehet búcsúzni.

Tommee Tippee Advanced Anti-colic cumisüveg

Cumit az anyukák már réges-rég óta használnak, hogy csöppségüket megnyugtassák akár elalvás, akár két etetés között. A Tommee Tippee cumijai széles választékban érhetőek el, de két közös tulajdonság is van bennük: mindegyik ortodontikus kialakítású, vagyis elősegítik a megfelelő fogazat és szájüreg fejlődését és BPA-mentesek. Az Anyamell formájú nyugtató cumi hasonlóan nyúlik és hajlik, mint a mellbimbó, lágy szilikonból készült, segít összehangolni a szoptatást, a cumisüveges etetést és a cumizást. A Fun, Night és Anytime cumik választéka igen széles, a minták pedig időről időre megújulnak, így biztos mindenki megtalálja a kedvencét.

Anyamell formaju cumi

A hozzátáplálás izgalmas kezdete

A szilárd ételek bevezetéséhez szánt itatási és etetési kiegészítők a márka megjelenése óta központi szerepet töltöttek be. A felboríthatatlan- vagy a csöpögésmentes tulajdonságok mind újdonságnak számítottak a piacon, azóta azonban már többféle praktikus pohár is napvilágot látott. A Tanulópohár vagy Első itatópohár már 4 hónapos kortól használható. Kialakításuknak köszönhetően könnyen át tud szokni a kisbaba a szopizásról vagy cumisüveges táplálásról az első igazi kortyokra. Az Easiflow 360°-os poharat az igazán aktív lurkóknak tervezték. Külsejét tekintve olyan, mint bármely másik pohár, viszont mégis csepegésmentes. Lehet vele ugrálni, kúszni, mászni, mégsem fog belőle kifolyni a folyadék, és még tisztítani is könnyű!

A poharak mellett hasznos új etetési kiegészítők is megjelentek, amelyek segítettek a szülőknek és a gyermekeknek is elindulni a hozzátáplálás izgalmas útján: a puha, szilikon végű etetőkanalak, az ételtároló edénykék és az etetőtálkák mind ezt a célt szolgálták. Azóta a választék még tovább bővült. A Roll ’n’ go előke és a hőérzékelős etetőkanál azóta is töretlen népszerűségnek örvend.

A legújabb, 2021-es újdonság pedig a Smushee elnevezésű kétoldalú evőkanál, amelyet bárhogy forgat a baba, mindkét oldalát az ételbe márthatja, tunkolhatja, nem szükséges kanalaznia. A texturált és kis résekkel ellátott végződések könnyedén magukon tartják az ételt, így az nagyobb eséllyel landol a baba szájában és nem a padlón.

Hozzataplalas a Tommee Tippee termékeivel

Made for Me – a legújabb szoptatási termékek

2020-ban a szoptatási kellékek termékkínálata teljesen megújult, átalakult és új márkanevet is kapott Made for Me néven. Az egyik leglátványosabb átalakuláson az elektromos mellszívó esett át. Sokkal csendesebb (laboratóriumi tesztek alapján), mint az összes többi, jelenleg piacon kapható, vezető elektromos mellszívó, a szilikon tölcsér még puhább, kényelmesebb mint elődje, és már 5 masszázs- és 9 erősségi fokozattal rendelkezik. Teljesen feltöltött állapotban (USB-vel tölthető) akár 60 percig is működik, így szinte bárhol, bármikor használható. Mell angolul: “breast”

Az eddig is igen népszerű kézi, -és elektromos mellszívó mellett megjelent a piacon a szilikon anyatejgyűjtő és kézi mellszívó is. Bár ez az egyik legegyszerűbb Tommee Tippee mellszívó, mégis rögtön három funkciót tud ellátni: lefejhető vele a tej az etetéshez, felfogható vele a maradék tej az egyik mellből, miközben a másikkal még tart a szoptatás, és segítségével enyhíthető az eldugult, tejjel teli mellek okozta kellemetlen, feszülő érzés.

Akármilyen kíméletes is a baba, a mellbimbó és környéke sajnos sokszor kisebesedik, érzékeny lesz. Ilyenkor a területet ápolni és hidratálni kell, és persze az is fontos szempont, hogy a krém baba-barát legyen, vagyis lehetőleg ne kelljen az ápoló krémet szoptatás vagy fejés előtt törölni. A Made for Me mellbimbóvédő krém tökéletesen kielégíti ezeket az igényeket. Olyan természetes anyagokból készült, mint avokádó-olaj, méhviasz és shea vaj, remekül ápolja a mellbimbó területét, amely így puha és rugalmas marad.

Tommee Tippee Elektromos mellszivo

A Tommee Tippee termékek széles választékával várunk téged is webáruházunkban. Válogasd össze a legfontosabb kelengye termékeket, hogy felkészülten várhatod babádat.

Kapcsolódó bejegyzések