KismamaKlub

3 fontos dolog a baba érkezése előtt

Kismamafutár

Mielőtt kismamából anyukává válsz, számos dolog van, amire fel kell készülnöd vagy be kell szerezned a baba érkezése előtt. Ebben a cikkben összegyűjtöttük pár olyan teendőt, amiről jobb ha nem feledkezel meg!

A baba érkezése előtt már biztos hónapokkal beszerezted a legcukibb ruhákat, a legjobb babaágyat, egy tonnányi pelenkát és még számos fontos dolgot. De mi most nem csak ezekről a dolgokról beszélünk, hanem például arról is, hogy kellően kipihenten és nyugodtan várod az áldott állapotod legjobb részét…a végét, amikor találkozol babáddal szemtől-szemben.

A 3. trimeszter fénysebességel fog véget érni, de azért így is lesz bőven időd arra, hogy fejben és lélekben is felkészülj az új családtag érkezésére. A nagy készülődés hevében, azonban hajlamosak vagyunk megfeledkezni fontos dolgokról, ezekből mutatunk párat.

A baba érkezése előtt jóval készítsd össze, mit viszel magaddal a kórházba

Senki nem tudja előre pontosan megmondani, pontosan mikor is fog érkezni a baba. Pontosan ezért nem is érdemes a kórházi csomag összekészítését az utolsó pillanatra hagyni, mert nem tudhatod, ez mikor is következik be. A kiírt időpont a valóságban nem jelent semmi pontosat, a baba pedig nem igazán foglalkozik azzal, neked éppen mikor alkalmas, hogy világra jöjjön. Éppen ezért amit tudsz, azt tedd meg időben, hidd el, ezért később még nagyon hálás leszel magadnak!

Kismamafutár tipp: két táskába pakold össze a kórházba szánt dolgokat. Egyikbe a babád számára szükséges ruhák, eszközök; míg a másikba a neked fontos dolgok kerülhetnek. Ez utóbbiból ne maradjon ki egy jó mellszívó, mert már az első napokban is hasznát veheted.

Tedd bababiztossá a lakást

Bár a baba még hónapokig nem fog mászkálni a lakásban, azért jobb, ha még az érkezése előtt elvégzitek a szükséges biztonsági intézkedéseket. Gondold végig, kinek lenne arra ideje, hogy egy újszülött csecsemő mellett bababiztossá tegye a lakást? Az alábbiakra mindenképp figyeljetek oda!

  • Minden szekrényajtó és fiók legyen gyerekzáras, hogy később a kicsi, cuki babaujjak se férjenek be, hogy kinyissák azokat
  • Ne legyen kézközelben olyan nehéz tárgy (pl. vasaló), amit a baba könnyen leránthat, ezzel pedig sérülést okozhat magának
  • A konnektorokat is nagyon fontos biztonságossá tenni, hogy a kisbaba ne tudjon belenyúlni, áramütést kockáztatva vele
  • A rolót, sötétítőket és a függönyöket is érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e olyan lelógó zsinór, amelybe a pici véletlenül beletekerheti magát
  • Szerezz be gyerekvédő biztonsági rácsokat. Ez különösképp fontos, ha többszintes lakásban éltek vagy van olyan helyiség amit szeretnél majd elzárni babától, amikor nagyobb lesz.

Kényeztesd magad és aludj amennyit csak tudsz!

Mindenki olyan újszülöttről álmodik, aki nyugodt, jó alvó baba, de a babák többséges sajnos nem ebbe a csoportba tartozik. Éppen ezért tölts el annyi „én időt” a baba érkezése előtt, amennyit csak tudsz! Menj el manikűröshöz, fodrászhoz vagy akár a férjeddel egy romantikus randevúra. Ezen kívül pedig aludj és pihenj amennyit csak tudsz – hidd el, jól fog esni visszagondolni ezekre az édes órákra, miközben a babát próbálod visszaaltatni!

Kapcsolódó bejegyzések