KismamaKlub

A kólika és az anti-colic cumisüveg

Tommee Tippee advanced anti-colic cumisüveg

Amikor megtudtad, hogy babát vársz, biztos nem gondoltad volna, mennyi időt fogsz majd a baba születése után beszélni és gondolkozni a különböző testi funkcióiról. Sok újszülött (és szülei) életét nehezíti meg a hasfájás, vagyis a kólika. Megelőzhető vagy megakadályozható vajon ez a probléma? Egy anti-colic cumisüveg tényleg olyan hatásos lehet, mint ahogyan azt mondják?

Mi okozza a puffadást a babáknál?

A kisbabák sok levegő nyelhetnek szopizás közben, vagy ha cumisüvegből táplálkoznak, de sírás és cumizás közben is. Mivel az ő emésztőrendszerük még elég fejletlen, ezért nehezen tudnak megszabadulni ettől a sok levegőtől, és ez feszítő és fájdalmas érzést okozhat az ő kis pocakjukban.

Miből veheted észre, ha sok levegőt nyelt a baba?

Gyanúra adhat okot, ha etetés vagy szoptatás után azt látod, hogy a csöppség nyűgös és nyugtalan, és többször bukik. A sírástól és erőlködéstől kipirosodott arc is annak a jele, hogy kellemetlen gázok gyötrik a babát. A hasát keménynek vagy puffadtnak érezheted, és ez a probléma a baba alvását is megnehezíti.

A cél az, hogy a túl sok levegő nyelését megakadályozd, illetve amennyire csak tudod, segítened kell azok távozását:

  • Büfiztesd meg, akár szoptatás közben is
  • Evést követően tartsd függőlegesen a babát, közben masszírozd meg a hátát. Lehet, hogy bukni is fog, ezért erre készülj fel
  • Ha szoptatod a kicsit, figyelj a helyes szopási technikára, lehetőleg vegye be a szájába az egész mellbimbót és bimbóudvart

Ha ezek sem segítenek, az alábbiakat szintén megpróbálhatod:

Tedd a babát a válladra, azzal a kezeddel tartsd a kis popsijánál, a szabad kezeddel pedig óvatosan ütögesd, masszírozd a hátát. Ugyanezt megnézheted úgy is, ha a babát oldalt az öledbe ülteted, és az állánál fogva előre döntöd, vagy pedig arccal lefelé szintén az öledbe fekteted. Az alábbi bejegyzésünkben bővebben olvashatsz arról, hogyan segíthetsz még a kólikától szenvedő babádon.

Levegőnyelés szoptatás közben

A puffadás leggyakoribb oka, hogy szoptatás közben nyel túl sok levegőt a baba. Ha valóban ez a helyzet, akkor ez azt jelenti, hogy nem jó a szopási technika vagy a póz, ami felvesztek szoptatás közben. Ebben az esetben érdemes beszéled a vedőnővel, vagy konzultálnod egy laktációs tanácsadóval.

Levegőnyelés cumisüveges etetés közben

Ha cumisüvegből eszik a baba, érdemes őt „ülve” etetni, és ilyenkor is gyakran megbüfiztetni. Ezzel jelentősen csökkenthető a levegőnyelés. Többféle cumisüveget vagy cumifejet is kipróbálhattok, hogy megtaláljátok az igazit. Ha azt látod, hogy szemed fénye nagyon gyorsan fogyasztja el a cumisüveg tartalmát, akkor sajnos az is biztos, hogy sok levegőt is nyelt. Ilyen esetben érdemes lassabb folyású cumifejre váltani, amiből nem jön olyan gyorsan az étel.

Az anti-colic cumisüveg

Ha az alábbi módszerek nem válnak be, akkor érdemes egy próbát tenni anti-colic cumisüveggel. Ezeket kimondottan úgy fejlesztették ki, hogy evés közben elvezessék a levegőt, így akadályozva meg azt, hogy a baba lenyelje azt az ételével együtt. A Tommee Tippee Advanced anti-colic cumisüveg akár 80%-al is képes csökkenteni a levegőnyelés tüneteit, BPA-mentes és a benne találhatő hőérzékelő csík abban is segít, hogy megfelelő hőmérsékletű-e a cumisüvegben található anyatej vagy tápszer.

Mit mondtak az anyukák a  Tommee Tippee Advanced anti-colic cumisüvegről?

„Ezek a cumisüvegek igazi életmentők! Sok másik márkát kipróbáltunk, de egyik se működött. A Tommee Tippee anti-colic cumisüvegeknek köszönhetően viszont az etetés újra öröm és boldogság!”

„Tökéletesen azt nyújtja, amire való. Kevesebbet bukik így a babám, ha ezzel a cumisüveggel adom neki a tejcsit.”

„Nagyon szeretem, biztos, hogy segít a kólikán, ugyanis a babám 6 hetes kora óta nincs gondunk a hasfájással, és még tisztítani is könnyű.”

„Kipróbáltuk, és ma már ez az egyetlen cumisüveg, amit elfogad.(…) Tökéletes, a babám imádja!”

„Ezt a cumisüveget használjuk, és a lányomnak sosem volt gondja a hasfájással.”

Kapcsolódó bejegyzések