Scamp textilpelenka 70x70 cm, 3 db-os Fehér

Gyártó: Scamp
Cikkszám: SC123
Elérhetőség: Raktáron
Javasolt fogyasztói ár: 1.049 Ft Webshop ár: 999 Ft
(787 Ft + ÁFA)

Scamp tetra textilpelenka

Mire használunk textilpelenkát?

Textilpelenkát minden anyuka használ!

Napjainkban egyre kevésbé használjuk ugyan a nevéhez hűen, hiszen az eldobható pelenkák elterjedése óta egyre kevesebben pelenkáznak vele, ennek ellenére nem hiányozhat egyetlen babaszobából sem. Amíg a baba felcseperedik, számtalan dologban nyújt segítséget ez a régi, jól bevált, kis „textildarab”.

Legyen az anyatejjel vagy tápszerrel táplált csecsemő, az evés után a csecsemő bukik. Jó szolgálatot tesz ilyenkor a textilpelus. A büfiztetés alkalmával védelmet nyújt a baba és a mi ruhánknak, vagy az ágyneműnek. A felbukott táplálékot is ezzel töröljük le. A babáknál fontos a higiénia! Ha már egyszer ilyen módon használtuk a pelust, megy a mosásba! A bukásra hajlamosabb csecsemőknél célszerű több pelenkát vásárolni.

De nem csak az etetésnél vesszük jó hasznát a textilpelenkának!

Sokan rakják a kiságyba vagy a babakocsiba a kicsi feje alá. 

Fogzás során megvédi a lepedőt, a kocsi huzatát a kicsorgó nyáltól, nem is beszélve arról, hogy így a baba arca mindig nagyon tiszta felülettel érintkezik. 

Sétánál a babakocsira terítve remek napellenző. Szellős, átengedi a levegőt. 

Ha orvoshoz, védőnőhöz megyünk a levetkőzetett csecsemő alá teríthetjük.

Sokan használják a fürdetéshez is. A legkisebb apróságok bőre rendkívül érzékeny! A frottír anyagból készült törölközők esetleg sérthetik a baba bőrét, viszont biztosan nagyon kíméletesek leszünk, ha a vizet a textilpelenkával itatjuk le kisbabánk testéről.

De a textilpelenkával nem csak közvetett módon, hanem közvetve is örömet okozhatunk gyermekünknek. Hiszen szinte minden gyermek imádja morzsolgatni elalvás előtt, vagy simizni vele arcocskáját. Nemhiába kap számtalan családban nevet is a szeretett textilpelenka. 

Sőt! A babák olyannyira ragaszkodhatnak hozzá, hogy egyetlen percre sem hajlandóak megválni tőle. Ismerek anyukát, aki csak éjszaka tudja kicsempészni a pelust a kiságyból egy alapos mosásra.

És, ha valakit még mindig nem győztünk meg a textilpelenka felhasználhatóságának sokszínűségéről, íme, még egy érv: ha már nem elég fehér, vagy elszakadt, remek portörlő rongy!

 

A pelenkák mérete

70cm x 70cm.

 

Kezelési útmutató

A textilpelenka Bébi-Egészségügyi szempontból a "nem avatatott minőségű" kategóriába sorolható. Ez azt jelenti, hogy használat előtt a pelenkát mindenképpen mosni és fertőtleníteni kell!

A mosás maximális hőmérséklete 95ºC lehet. A klóros fehérítés megengedett, de csak hidegen és higított oldattal.